Pippi Dijkstra | Stage | Things you do for Family
16784
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16784,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
Pippi_Dijkstra_Stage_Things_you_do_for_Family

In opdracht van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht heb ik 3 maanden onderzoek gedaan naar het thema ‘familie’. Wat is familie? Wie is mijn familie? Ik kwam er achter dat ik een rijke familiegeschiedenis heb vol spannende verhalen. Een daarvan is die van mijn over-over-grootvader Nico van Suchtelen. Een schrijver die zich in 1900 aansloot bij de woon-en werk community ‘Walden’ van Frederik van Eeden. Samen met hem en vele anderen leefde hij een aantal jaar in deze community, toen der tijd een uitgestrekte vlakte. Nu beter bekend als ‘t Gooi. Van deze plek is nu niks meer over, maar Van Eeden’s gedachtegoed leeft zeker voort in communities van nu. Ge├»nspireerd door de boeken van mijn over-over-grootvader maakte ik een concept voor een hedendaagse documentaire over Hannah (33 jaar).

 

Hannah treft voorbereidingen om te gaan verhuizen naar een Yurt, op een natuurcamping midden in een bos waar zij wil wonen, werken en leven met mensen die dezelfde visie hebben als zij. Hannah hoopt een thuis te vinden, want het hare keert zich vanwege hun Christelijke achtergrond sterk van haar af. Voor het eerst in haar leven gaat ze de confrontatie aan met haar ouders over de traumatische gebeurtenissen die plaatsvonden in de Christelijke omgeving waar Hannah opgroeide. Alleen dan kan zij haar familie vergeven, loslaten en voor zichzelf kiezen zodat zij haar leven in de commune kan opbouwen.

 

Je kunt mijn onderzoek hier lezen!

Categorie
Concepten